Aanbevolen post

PAGANISME ZONDER POESPAS

 De roep van de oude Goden en Godinnen wordt meer en meer en steeds sterker gehoord. Er is weer ruimte om de aanwezigheid van de...

Translate this blog

vrijdag 9 september 2016

Goden?

Er is iets dat het menselijke overstijgt, iets dat groter is dan onszelf.
Een grotere kracht, dieper inzicht, ruimer overzicht. Universeel en onvoorwaardelijk aanwezig.
Onveranderlijk, maar met vele gezichten en met nog veel meer namen.

Het Goddelijke is voor de meeste mensen voelbaar, ook al kunnen ze het misschien niet goed benoemen.

Iedereen kan dit contact versterken, met eenvoudige rituelen en gebed. Onze verre, verre voorouders zijn ermee begonnen het Goddelijke te benaderen in individuele Godinnen en Goden, waar een heel persoonlijke band mee kan worden opgebouwd.

Het doet een mens goed, om zich op deze manier met een Godheid te verbinden.

Zo'n machtige steun en toeverlaat geeft rust in moeilijke tijden.

De onvoorwaardelijke liefde geeft troost.

De eindeloze kracht geeft inspiratie.

De diepe wijsheid geeft begrip van het grote geheel.

De Godinnen en Goden zijn niet moeilijk te bereiken. Dit alles is voor iedereen beschikbaar. Zij zijn overal en Ze zijn vooral altijd in de buurt van de mensen die bij ze passen.

Mensen passen altijd beter bij de ene Godheid dan bij een andere. Dit heeft iets te maken met karakter, talenten en gemoedstoestand. Het zijn de Godinnen en Goden die de keuze maken en mensen die er voor openstaan, zullen de roep horen, de aanwezigheid soms voelen.

Een vriendschap, met mensen of met Goden, kan nooit afgedwongen worden.
Als een Godheid niet bij je past, dan kan je hoog en laag springen in heftige magische rituelen, maar een echte band zal er niet ontstaan. En als mensen anderen dwingen om een bepaalde Godheid te vereren, dan ontstaan er lege rituelen, waarin alleen verplichte handelingen worden verricht, zonder bezieling.

Jouw band met een Godin of God is een heel persoonlijke band, een vriendschap gebaseerd op liefde en vertrouwen. Voor iedereen kan zo'n vriendschap er anders uit zien. Er zijn geen strikte richtlijnen voor. Een rituele vorm die voor de een werkt, kan bij een ander elk gevoel blokkeren. Vaak werken eenvoud en oprechtheid het beste. Een kaarsje, wat wierook, een eenvoudig gebed, recht uit het hart.
Er is geen poespas nodig om een vriendschap met een Godin of God te onderhouden.Hoe is jouw ervaring met je favoriete Godheid?
Schrijf het hieronder in de reacties, of stuur me een mailtje ( ook als je vragen hebt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten