Aanbevolen post

PAGANISME ZONDER POESPAS

 De roep van de oude Goden en Godinnen wordt meer en meer en steeds sterker gehoord. Er is weer ruimte om de aanwezigheid van de...

Translate this blog

woensdag 21 september 2016

De Inspiratiegroep


Paganisme Zonder Poespas is een gezamenlijke zoektocht naar een eenvoudig, persoonlijk pad dat naar de kern leid.
De kern die alle religies met elkaar delen en die komt bloot te liggen als alle franje wordt weggehaald:   
Jouw relatie met het Goddelijke. 

  

Welke vorm het Goddelijke voor jou heeft, maakt niet uit. Het kan een Godin of God zijn, meerdere Godheden tegelijk, Moeder Aarde, of misschien wel een vormloze vorm.
Het gaat er om dat je een roep voelt en daar gehoor aan wilt geven.


We gaan met elkaar op zoektocht naar meer kennis over onze favoriete Godinnen en Goden en we zoeken naar rituele vormen die bij ons passen.
Hoe gingen mensen in de oudheid om met Goden en Spirits? En hoe zien rituelen in andere delen van de wereld er uit?

In de groep inspireren we elkaar om meer verdieping te zoeken, om er echt voor te gaan.
Met elkaar kunnen we onze ervaringen delen en alles waar we tegen aan lopen met elkaar bespreken.

We doen dit in groepsgesprekken, meditaties, oefeningen en verschillende soorten ritueel. Soms zijn er opdrachten om thuis uit te voeren. Soms geeft iemand een kleine presentatie over een onderwerp dat dicht aan zijn/haar hart ligt.
Niets is in steen gebeiteld, een groep is een organisme dat groeit en zich ontwikkeld. Als er andere onderwerpen of vragen boven komen drijven, dan zullen we daar aandacht aan geven.

In ieder geval zal de wisseling van de seizoenen ook een rode draad in de bijeenkomsten zijn. Als we daar zin in hebben kunnen we deze ook, los van de vaste bijeenkomsten, met elkaar vieren.


Als je een spiritueel pad bewandelt, is het fijn om geestverwanten om je heen te hebben. Mensen die begrijpen wat belangrijk voor je is en een klankbord voor je kunnen zijn. Het is ook goed om soms je ervaringen met anderen te bespreken en advies te krijgen vanuit een ander gezichtspunt, waardoor je weer met nieuwe inspiratie kunt verder bouwen aan jouw eigen, persoonlijke weg.

Samen blij zijn om de successen en samen lachen om de vergissingen. 
Elkaar helpen om verder te komen, ieder op een eigen pad.
Doe je mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten